Tezmaksan sürdürülebilirlik hedeflerini 7 başlık altında topladı

Tezmaksan, sürdürülebilir kalkınma stratejisiyle Türkiye sanayisinin imalat gücünde değişmeyen destekçi

  • Şubat 22, 2023
  • 1945 Görüntüleme
  • Tezmaksan sürdürülebilirlik hedeflerini 7 başlık altında topladı
    Tezmaksan sürdürülebilirlik hedeflerini 7 başlık altında topladı

Gelişen teknoloji ve küresel dinamiklere paralel hareket etme stratejisiyle 40 yılı aşkın süredir Türkiye talaşlı imalat sanayisine liderlik eden Tezmaksan, kurumsal hedeflerine ulaşırken sürdürülebilir kalkınmayı merkezine alıyor. 2021 yılında 718 milyon TL’lik doğrudan ekonomik değer üreten Tezmaksan, sürdürülebilir kalkınma amacına “nitelikli eğitim”, “toplumsal cinsiyet eşitliği”, “insana yakışır iş ve ekonomik büyüme”, “sanayi, yenilikçilik ve altyapı”, “eşitsizliklerin azaltılması”, “sorumlu üretim ve tüketim” ile “barış, adalet ve güçlü kurumlar”dan oluşan 7 maddeyle hizmet ediyor.

Türkiye talaşlı imalat sanayisine 40 yılı aşkın süredir yenilikçi ve sürdürülebilir teknolojilerle öncülük eden Tezmaksan, sürdürülebilirlik anlayışında “Türkiye sanayisinin imalat gücünü artıran çözüm ortağı olmak” hedefiyle hareket ediyor. Tüm iş süreçleriyle faaliyetlerini ekonomik, çevresel ve sosyal etkilerini göz önünde bulundurarak gerçekleştiren Tezmaksan, toplum için değer yaratıyor. Sürdürülebilir iş yönetimini faaliyetlerinin merkezine yerleştiren marka; çalışan, tedarikçi, müşteri ve diğer tüm paydaşlarıyla birlikte “ortak değer” yaratma prensibi doğrultusunda ilerliyor.
 
Tezmaksan’ın hedefi, küresel projelerle Türkiye’nin üretim gücüne sahip çıkmak
Tezmaksan’ın sürdürülebilirlik stratejisini yüksek katma değer ve ileri teknoloji olarak açıklayan Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, bu doğrultuda yaptıkları çalışmalara dair şunlar söyledi: “Bugünün dünyasında şirketlere üretim ve teknolojiyi kullanma anlamında büyük görevler düşüyor. Şirketlerimizin, söz konusu maliyetleri düşürmek için teknolojiyi kullanması gerekiyor. Biz de bu doğrultuda iklim risklerini hafifletmek için birim maliyetleri azaltarak maksimum verimlilik sağlayacak teknolojiler geliştiriyoruz. Ayrıca iş süreçlerimizin her adımında verimlilik sağlamak için yürüttüğümüz Ar-Ge çalışmalarına devam ediyoruz. Bu noktadaki hedefimiz, küresel eğilimlere uyumlu projeler geliştirerek Türkiye’nin üretim gücüne sahip çıkmak ve sanayi sektöründeki küçük büyük her oyuncuyu destekleyerek ülkemizin imalat kapasitesini artırmak. Tedarikçilerimizi seçerken ekonomik ve stratejik önemlerinin yanı sıra risk değerlendirme sonuçlarına da özen gösteriyoruz. Doğru üretim stratejisi doğrultusunda da sadece Avrupa Güvenlik Normlarına Uygunluk Belgesi’ne (CE) sahip ürünleri ithal ediyoruz.”
 
Geleceğe yön verirken merkezde “insan” yer alıyor
Sürdürülebilirlik stratejisinin ikinci adımını yeni nesil sanayi toplumuna yatırımın oluşturduğunu belirten Aydoğdu, geleceğe yön verirken merkeze “insan”ı koymaları gerektiğine inandıklarını vurguladı. Aydoğdu, şirketin bu yöndeki çalışmalarını şu cümlelerle açıkladı: “Tezmaksan Akademi, farklı kategorilerde eğitim içeriklerinin sunulduğu, sektöre hizmet eden, kar amacı gütmeyen bir eğitim platformu ve gelişim merkezi. Tezmaksan Akademi tarafından yürüttüğümüz projelerin sürdürülebilir olmasına ve devamlılığına çok dikkat ediyoruz. Projelerimiz, kurulduğumuz günden bu yana büyüyerek devam ediyor. Akademi çatısı altında tüm teknik ve mesleki lise öğrencileri ile mühendislik fakültesi öğrencilerine ücretsiz CNC eğitimleri veriyoruz. Ülkemizin pek çok noktasındaki üniversitelerle yaptığımız iş birlikleri doğrultusunda öğrencilere teorinin yanında uygulamalı eğitim fırsatı da sunuyoruz. Sektörde ve iş yerinde çeşitlilik için faaliyetlerimizden etkilenen herkesin haklarına saygı duyulduğundan emin olabileceği, etik, güvenilir bir şirket olmak için çalışıyoruz. İnovasyon kültürünü destekleyerek en yetenekli çalışanları kazanmak ve onlara tatminkar bir iş ortamı sağlamak amacıyla çalışanlarımızın sürekli gelişimini sağlayacak aktiviteler ve eğitimler planlıyoruz.”
 
Tezmaksan, sürdürülebilir üretim stratejisiyle doğayla dost 
Doğaya ve insana saygılı üretim stratejisi doğrultusunda sürdürülebilirlik hamlesine uygun olarak çevreye saygılı operasyonlar gerçekleştirdiklerini aktaran Aydoğdu, “Endüstri 4.0 uygulamaları ile inovasyon ve teknolojik dönüşümde emin adımlarla ilerliyoruz. Sektörde öne çıkan değişiklikleri, yaptırımları takip ediyor, uzun dönemli stratejimizi bu faktörleri düşünerek tasarlıyoruz. Önümüzdeki dönemde öne çıkan küresel ticaretin kurallarını, yeni getirileri Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı, riskleri ve fırsatları göze olarak iş stratejimizi tasarlıyor ve rekabetçi tutumumuzu korumayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, faaliyetlerimizden kaynaklanan sera gazı emisyonlarının izlenmesi, hesaplaması ve raporlama çalışmalarımızı 2020 yılı itibarıyla başlattık. Sivas Nuri Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’nde temelini attığımız ve 2023 yılında açacağımız fabrikamızda 320 tonluk yağmur suyu toplama sistemi, gri su kullanımı, az suya İhtiyaç duyan endemik bitki örtüsü ile oluşturulan yeşil alanlar yer alacak. Ayrıca 4 bin metrekarelik çatı güneş panelleri ile üretimde ihtiyacımız olan enerjiyi elde edecek şekilde plan yaptık. Bununla birlikte Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uygun olarak enerjide ve çevresel tasarımda lider olacak çevre dostu bina anlamına gelen Leed Gold sertifikası almayı hedefliyoruz. Sürdürülebilirlik stratejimizin çok yönlülüğü sayesinde çözümler üretmeye devam ederek 2023 ve 2030 projeksiyonlarımızı bu doğrultuda çizeceğiz” açıklamasını yaptı.
 
Tezmaksan Yönetim Kurulu’nun yüzde 40’ı kadınlardan oluşuyor

Sürdürülebilir stratejileri kurumsal yönetim adımında da uyguladıklarını ifade eden Aydoğdu, “Kurumsal yönetim uygulamalarımızı sürdürülebilir yönetim uygulamalarıyla destekliyor ve etkin bir şekilde yönetiyoruz. Tüm operasyonlarımız etik ilkelerimiz ile paralel yürütülüyor ve paydaş beklentileri farklı iletişim kanalları vasıtasıyla toplanarak karar verme süreçlerine dahil ediliyor. Bu noktada Tezmaksan Yönetim Kurulu’muzun da yüzde 40’ının kadınlardan oluşması, cinsiyet eşitliğine olan kararlığımızı en iyi şekilde yansıtıyor. Hedefimiz, tüm iş gücünde yüzde 50 kadın çalışan oranına ulaşmak. Bunun yanı sıra gücümüze değer katarken paydaşlarla olan iletişimimizde farklı fikirlere olan bakış açımızla çok sesliliği önemsiyoruz. Ar-Ge ve inovasyon, bilgi ve veri güvenliği, çalışanların gelişimi, dijital dönüşüm, ekonomik performans, iş etiği ve şeffaflık, iş sağlığı ve güvenliği, müşteri memnuniyeti ve iletişim, sektörde ve iş yerinde çeşitlilik, toplum ile ilişkiler ve topluma etki ile ürünün kalitesi ve güvenliğinden oluşan öncelikli konuların Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na (SKA) nasıl ve ne ölçüde hizmet ettiğini gözeterek bu doğrultuda çalışmalarımızda derinleşiyoruz” dedi.
 

Onur Dil

Editör

Endüstri-Dünyası’nın amacı; endüstriyel mühendisliğine dünyanın her yerinde üretilip Türkiye pazarına sunulan yeni ürünler ve hizmetler ile ilgili bilgi vermektir. Eğer siz de firmanızın yeni ürünlerinin Endüstri Dünyası’nda yer almasını istiyorsanız lütfen teknik basın bültenlerinizi editörlerimize gönderin.

Ürün yazılarımız ile ilgili görüşleriniz ve önerileriniz var ise lütfen editorlerimizle irtibata geçiniz.

Daha Fazla Yazı İletişim