STÄUBLI TEKNOLOJİ GÜNLERİ 2017

Stäubli endüstriyel kolaboratif robotları ile insan- makina düeti

  • Nisan 11, 2017
  • 332 Görüntüleme
  • STÄUBLI TEKNOLOJİ GÜNLERİ 2017
    STÄUBLI TEKNOLOJİ GÜNLERİ 2017
  • STÄUBLI TEKNOLOJİ GÜNLERİ 2017
    STÄUBLI TEKNOLOJİ GÜNLERİ 2017
  • STÄUBLI TEKNOLOJİ GÜNLERİ 2017
    STÄUBLI TEKNOLOJİ GÜNLERİ 2017

 Stäubli İstanbul- Tuzla'daki tesisinde, 300 m² sergi alanında çeşitli demo uygulamalarıyla robotların performanslarına ışık tuttu. Çok sayıda birbirine bağlı hücrelerdeki farklı TX2 modellerinin, Endüstri 4.0 uyumluluğunun yanı sıra ortak becerilerini de ispatladıkları son derece gerçekçi bir Smart Factory simülasyonu ilgi odağındaydı. HelMo (mobil platformda entegre kolaboratif robot) prototibi etkinlikte ilk kez lanse edildi. Montaj işleri için kullanılan bu yardımcı, bir TX2 altı eksenli makinanın hareket halindeyken görevleri yerine getirmesini sağlayan mobil, otonom bir robot sistemidir.

Yeni robotlar TX2-40, TX2-60 ve TX2-90 olmak üzere üç model serisi ile sunuluyor ve 515 ile 1.450 milimetre arasında erişime ve 2 ile 20 kilo arasında yük taşıma kapasitesine sahipler. Onları gerçekten ayıran yönleri öncü güvenlik özellikleridir. Stäubli Robotik TX2 serisi ve CS9 güvenli kontrolörünün piyasaya sürülmesi ile insan-makina işbirliğinde yeni bir sayfa açtı. Altı eksenli robotların, her bir ekseni için ayrı bir dijital güvenlik enkoderi ve entegre bir güvenlik kartı vardır. Tüm güvenlik özellikleri, en yüksek güvenlik sınıfı olan SIL3 / PLe'nin sıkı gereksinimlerine uygundur.

Maksimum güvenliği garanti etmek için, robotun her hareketi sensörler tarafından izlenir. Buna ek olarak, robotun tüm koordinatlarının yanı sıra hızı ve ivmesi gerçek zamanlı kaydedilir. Stäubli, TX2 serisinde, maksimum güvenlik ve uyumluluğu garanti eden gerçek zamanlı Ethernet field bus sistemlerinin yanı sıra yapılandırılabilir, güvenli I / O modüllerini seçmiştir.

Dünyanın En Hızlı Güvenli Robotları

Stäubli İş Geliştirme ve Pazarlama Uzmanı Gizem Güneş, Stäubli'nin insan-robot işbirliği için standart modellerini neden kullandığını ve tipik bir yardımcı robot yapımından vazgeçtiğini şöyle açıklıyor: "Sadece MRC [İnsan-Robot İşbirliği] uygulamaları için özelleşmiş pahalı kinematik yaratmak istemedik. Bu tip robotlar genellikle yük ve dinamikler açısından aşırı kısıtlamalara tabi tutulmaktadır. Bu nedenle, standart robotlarımızı performanstan ödün vermeksizin insanlarla çalışacak şekilde uyarladık ve Teknoloji Günlerimizde dünyanın en hızlı Güvenli Robotlarını sunacağız diye lanse etmemizin sebebi de bundan kaynaklanmaktadır." diye ekledi.

Bu stratejinin robotun esnekliği yönünüden belirleyici avantajını şöyle görüyor: "TX2 altı eksenli robotlarla, insan-robot etkileşiminin farklı seviyelerini kolaylaştırabilirken aynı zamanda, bu makinaların hassasiyet, kullanılabilirlik ve hız açısından olağanüstü performansı, en zor çevrim süresi kriterlerine tabi olan tüm olası endüstriyel uygulamalar için ilk tercih olmaya devam ediyor demektir. Ve bunlar endüstride uygulamaların çoğunu oluşturuyor " dedi.

Performans ve verimlilik yeniden tanımlandı

Mekanik açıdan Stäubli, kanıtlanmış teknolojiyi kullandı: tıpkı öncekiler gibi yeni altı eksenli modeller, IP65 ve IP67 koruma sınıfına göre sertifikalandırılmış kapalı bir yapıya sahipler; bu da suya dayanıklı oldukları anlamına geliyor. TX2 serisi, bu nedenle sıkı temiz oda ve hijyen koşullarının yürürlükte olduğu ve zorlu ortamlardaki uygulamalar için idealdir. Stäubli ekibinin bundan anladığı, Teknoloji Günlerinde sergilenen HE standardına uygun altı eksenli bir makinanın seyreden ziyaretçilerini büyülemesidir. Uygulamadaki robot, parçaları temizleme işlemlerini üstlenir ve su bazlı temizleyicilerle aralıksız temastan etkilenmez.

Gizem Güneş, "TX2 serisi kalite, hassasiyet, hız, dinamik ve güvenlik açısından yeni bir boyut ortaya koyuyor" diyerek güvenle belirtiyor. "Buna ek olarak, robotlar Endüstri 4.0 uyumludur ve kontrol teknolojisi açısından, her türlü kullanıcı ortamına en uygun şekilde adapte edilebilirler. Üstün genel performansı ile bu altı eksenli makinalar, insanları, üretimi ve her türlü konvansiyonel veya işbirliğine dayalı yatırımları koruyacaktır "dedi.

Onur Dil

Editör

Endüstri-Dünyası’nın amacı; endüstriyel mühendisliğine dünyanın her yerinde üretilip Türkiye pazarına sunulan yeni ürünler ve hizmetler ile ilgili bilgi vermektir. Eğer siz de firmanızın yeni ürünlerinin Endüstri Dünyası’nda yer almasını istiyorsanız lütfen teknik basın bültenlerinizi editörlerimize gönderin.

Ürün yazılarımız ile ilgili görüşleriniz ve önerileriniz var ise lütfen editorlerimizle irtibata geçiniz.

Daha Fazla Yazı İletişim