Siemens, Türkiye’deki dijital dönüşümü hızlandırmak için yeni bir operasyon merkezi kuruyor

Siemens Digital Industries Software, ortaklarının ve müşterilerinin başarısını artırmak ve dijital dönüşüm gücünü üretim gücüne katmak üzere

  • Mayıs 19, 2023
  • 1859 Görüntüleme
  • Siemens, Türkiye’deki dijital dönüşümü hızlandırmak için yeni bir operasyon merkezi kuruyor
    Siemens, Türkiye’deki dijital dönüşümü hızlandırmak için yeni bir operasyon merkezi kuruyor

Siemens Digital Industries Software, ortaklarının ve müşterilerinin başarısını artırmak ve dijital dönüşüm gücünü üretim gücüne katmak üzere Siemens Türkiye'yi kurduğunu bugün duyurdu. 
 
Geniş bir bölgede, müşterilerimizin kullanabileceği tüm hizmetler ve ihtiyaç duyabileceği destekler, hususi iş ortaklığı ekosistemimizle birlikte tamamen Türkiye pazarına odaklı  genişletilmiş doğrudan Siemens varlığıyla artırılacak. Siemens, satış, hizmet ve teknik destek uzmanlarından oluşan 20 kişilik bir ekiple, sunulan ürünler, teslimat ve hizmet yetkinliği açısından Türkiye'deki en büyük endüstriyel yazılım tedarikçisi haline gelecektir. 
  
Siemens Digital Industries Türkiye CEO’su Sergey Martynov, "Avrupa'daki en yüksek start-up girişim sayısına sahip ülkelerden birisi olan Türkiye, yüksek büyüme hızına sahip, son derece yenilikçi ve teknolojik olarak gelişmiş bir pazardır" dedi ve "Deneyimli ekibimiz, yerel bilgi ve becerimiz, Siemens uzmanlığı ve ölçeği ile birleşen müşteri ilişkilerimizle, Siemens Xcelerator yazılım ve hizmet portföyünün tüm gücünü kullanarak, uzun süredir var olan önemli müşterilerimize olan bağlılığımızı güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda yeni müşterilerin dijital dönüşüm yolculuklarını hızlandırmalarını da kolaylaştıracağız” diye ekledi.
 

Siemens, Türkiye'deki yenilikçi ve öncü firmalarla uzun süredir devam eden bir ilişki içerisindedir. Yakın zamanda kuruluşunun 175. yılını kutlayan Siemens, 1856 yılında kurulduğu Almanya ardından faaliyete geçen 3. ülke olarak, Türkiye’de 166 yıldır faaliyet göstermektedir. 
 
Siemens'in yazılım çözümleri bugüne kadar, Türkiye'deki binlerce küçük ve büyük ölçekli üreticiye, ürün geliştirme yaşam döngüsünün her adımında yardımcı olabilecek mühendislik çözümleri sağladı. Bölgeye yapılan bu yatırımla, müşteriler yalnızca iş ortaklarının sağladığı destek ve yerel uzmanlıktan faydalanmakla kalmayacak, aynı zamanda Siemens Xcelerator yazılım ve hizmet portföyünün sunduğu teknolojilerin ve endüstri uzmanlığının tamamından da faydalanabilecekler. 
  
Siemens, bölgedeki ortaklarıyla işbirliğini arttırarak ve müşteri başarısını sağlamak adına gerekli tüm araç ve insan kaynağına daha fazla yatırım yaparak müşteri kitlesini büyütmeyi hedefliyor. 
 
Siemens, 2018 yılında, Türkiye'nin havacılık sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi, imalatı, entegrasyonu, modernizasyonu ve satış sonrası hizmetleri konusunda teknoloji merkezi olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile 60 milyon USD değerinde 10 yıllık  stratejik bir işbirliğine hak kazandı. 
 
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAS) Başkanı ve CEO'su Temel Kotil, "Siemens ile uzun süredir devam eden iş birliğimiz, Siemens endüstriyel yazılımlar portföyünden geniş bir çözüm yelpazesini uygulamamızı sağladı: ürünlerimizin dijital ikizini oluşturabileceğiz ve bu ürünlere mühendislik simülasyonları uygulayabileceğiz," dedi.
 
Temel Kotil sözlerine, "Siemens'in endüstride sağladığı altyapı birikimi sayesinde özgün ürünlerimizin tasarımı ve üretimi için heyecan verici fırsatlar görüyoruz. Siemens Digital Industries Software ile yapılan anlaşma, mevcut TUSAS projelerinin hızlı bir şekilde uygulanmasını sağlayacak ve ürün verilerini güvenli ve sağlam bir şekilde koruyacak" diyerek devam etti ve "Ortaklığımız, projelerimizin piyasaya sürülme süresini kısaltmayı amaçlamaktadır. Bu sayede, şirketimiz ürünlerimizi müşterilerimize daha kısa sürede teslim edecektir. Aynı projede çalışan farklı gruplar aynı veriler üzerinde çalışabilecekler. Böylece tasarım ve üretim faaliyetleri senkronize edilecek ve üretim hataları azaltılabilecektir" diye ekledi.
  
Togg COO’su Sergio Rocha, “Küresel mobilite markamız Togg’un iş ortaklarından Siemens Digital Industries Software’in Türkiye organizasyonunun kurularak markamıza fiziksel olarak da yakınlaşması, işbirliğimizi güçlendirecek, açık ve erişilebilir bir mobilite ekosistemi oluştururken rekabet gücümüzü artırmamıza yardımcı olacaktır” dedi.
 
Türk Sanayisini İlerletmek 
Siemens, Türkiye'nin dijital dönüşüm ve yetkinlik geliştirme merkezi olan MEXT'in bir üyesidir. Türk Metal Sanayicileri Sendikası tarafından oluşturulan 8,000 metrekarelik MEXT tesisi, ziyaretçilerine dijital fabrika modeli, eğitim alanı, ofis alanları ve co-working alanı barındırmanın yanı sıra dünya çapında tanınan 30'dan fazla teknoloji sağlayıcısı, üniversite ve kurumun oluşturduğu bir ekosistemi sunmaktadır. MEXT, Türkiye'yi dünyanın itici gücü haline getirmek, eğitimli işgücümüzü artırmak, imalatın geleceğine ışık tutmak ve tüm sektör çalışanlarıyla dünya bilgisini paylaşmak için oluşturulmuştur. 
  
Siemens'in MEXT'e katılımı, dünyanın en kapsamlı dijital ikizine erişim sağlıyor ve müşterilerimize ürün yaşam döngüsü yönetimi (PLM), üretim yürütme ve operasyon yönetimi (MES / MOM), MindSphere bulut tabanlı açık IoT işletim sistemi, Mendix low-code uygulama geliştirme platformu ve Edge teknolojileri de dahil olmak üzere uygulamalı dijitalleşme ve Endüstri 4.0 çözümlerimizin pek çok kullanım senaryosunu sunuyor. 
 
Yeni Nesil Mühendisliğe Erişim
Siemens Türkiye, yetişmekte olan yeni nesil Türk tasarımcı, mühendis ve imalatçıların ilerleyen eğitimleri boyunca dijital dönüşüm için en gelişmiş araç portföyüne erişebileceklerinden emin olmak için çalışacaktır. 
  
Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı ilgili 2,410 okula tasarım, analiz ve imalat için Solid Edge® yazılımına ücretsiz erişim sağlama planını duyurdu. Bu okullarda öğrenim gören 2 milyondan fazla öğrenci ve 123,491 öğretmen bu yazılıma ücretsiz erişim sağlayacak. 
  
Bu rakam, Siemens'ın uzun yıllardır Orta Doğu Teknik Üniversitesi de dahil, ülkedeki pek çok araştırma üniversitesi ve Özel Enka Teknik Okulları ile süregelen işbirliğine dayanarak  bugüne kadar sağladığı 12,000'den fazla akademik lisansa ek olacaktır.
  
Siemens Türkiye'nin sunduğu yazılım, hizmet ve iş ortaklıkları hakkında daha fazla bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edin:
  
Türkiye'deki Siemens tarihi hakkında daha fazla bilgi edinmek için Behice Tezçakar Özdemir'in "İmparatorluktan Cumhuriyete Siemens Tarihi" adlı kitabını okuyabilirsiniz. 
 

Onur Dil

Editör

Endüstri-Dünyası’nın amacı; endüstriyel mühendisliğine dünyanın her yerinde üretilip Türkiye pazarına sunulan yeni ürünler ve hizmetler ile ilgili bilgi vermektir. Eğer siz de firmanızın yeni ürünlerinin Endüstri Dünyası’nda yer almasını istiyorsanız lütfen teknik basın bültenlerinizi editörlerimize gönderin.

Ürün yazılarımız ile ilgili görüşleriniz ve önerileriniz var ise lütfen editorlerimizle irtibata geçiniz.

Daha Fazla Yazı İletişim