Servo Sürücü Konsepti

125 µs’lik Çevrim Zamanı

  • Servo Sürücü Konsepti
    Servo Sürücü Konsepti

Baumüller, yeni b maXX 4000 sürücü serisi ile standartlar ortaya koyuyor. b maXX 4000 serisi hava ve su soğutmalı modeller olarak mevcuttur. b maXX uyumlu modüller için 11 tane giriş barındırır. Bundan dolayı tek başına özel otomasyon süreçleri için kullanılabilir. Birçok standart bus sistemini destekler. b maXX 4000 uyumlu ek b maXX-drive PLC modülü ile tümleşik akıllı kontrol sağlar. b maXX 4000 serisi, kompleks ve basit otomasyon çözümleri için merkez görevi görür.

Makine sistemlerinin gelecekteki ihtiyaçlarının üstesinden gelebilecek kabiliyete sahip olan b maXX 4000, esnek genişleme kapasitesi sayesinde yenilenecek üretim süreçleri ile basit adaptasyon imkanı sağlar. Modüler b maXX 4000, özel ve spesifik uygulamalara cevap verebilecek şekilde konfigüre edilebilir ve modüler dizayn sunar. Bu modüler dizayn sürücü sisteminin yeterli bir şekilde genişletilmesini garanti eder. Uyumlu ek modüller ile kontrolör donatılmıştır. Bu sayede kullanıcı maliyet-hesaplı konfigürasyonlardan yararlanır. Makine otomasyonunun ihtiyaç ve taleplerini karşılamak için sürücülerin kabiliyetleri genişletilebilir. bmaXX'ın performans kabiliyeti, bütün basit ve yüksek sofistike otomasyon uygulamalarını karşılayabilecek düzeydedir. b maXX birçok bilinen haberleşme protokolünü destekler. Saha haberleşme protokollerinden; EtherCAT, CANopen, CANsync, PROFIBUS-DP ve Sercos tamamıyla desteklenir. Görüntüleme sistemlerinin arayüzü için OPC sunucu sağlanmıştır. Drive PLC'deki süreç değişkenlerine uzaktan erişim için ek bir programlamaya ihtiyaç duyulmaz. b maXX kullanıcı dostu çalışma, basit devreye alma ve bakım sunarken, geniş bir çeşitlilik gösteren makine sistemlerinin kurulumu ve integrasyonu için maksimum esneklikle optimize edilmiş konfigürasyon da sağlar. Bu da maliyet hesaplı ve teknik olarak optimal bir çözüm için b maXX 4000'i yeterli bir hale getirir. Ayrıca, mühendislik hizmetleri minimuma indirilir. Basit hız kontrol veya yüksek senkronlu çok eksenli uygulamalar için idealdir. b maXX 4400 maksimum dinamik cevap için vektör kontrol yöntemini kullanır. Pozisyon kontrol, hız kontrol ve akım kontrol bütünleşiktir ve 125 µs lik bir çevrim zamanı vardır. Bunun sonucunda motor hızlı ve kusursuz bir şekilde enerjilenir. Saat hızı ve ürün çıkışı etkili bir şekilde yükselecektir. Teaching, referans ve elektronik dişli ile senkron çalışma modlarını destekler.

Bütün sürücü parametreleri maksimum 8 veri kaydında kalıcı olarak kayıt edilebilir. Bu parametreler online olarak tanımlanabilir ve değiştirilebilir. Veri kayıtları dijital I/O, saha haberleşme arayüzleri veya b maXX-drive PLC aracılığıyla değiştirilebilir. Bundan dolayı üretim süreçlerine kolaylıkla adapte edilir. Tahmin edeceğiniz gibi bu da eski sistemleri yenilemede zamanı azaltır üretim süreçlerinin esnekliğini güçlendirir. Tümleşik pozisyon kontrol; absolute(mutlak) ve relative(bağıl) pozisyonlama uygulamalarını destekler. Pozisyonlama ikizkenar yamuk şeklinde ivmeli, fren rampası veya S-rampası şeklinde olabilir. Sarsıntısız hareket dizileri mekanik bileşenlerin ömrünü uzatır dolayısıyla makinenin kullanım süresi uzamış olur. 16 pozisyonlama profili saklanabilir. Kullanıcı basit hareket dizileri için PLC ye ihtiyaç duymaz. Kompleks hareket dizileri ve lojik işlemler tümleşik b maXX-drive PLC tarafından yürütülür. Bu şekilde makine kontrol birimi üzerindeki yük azaltılmış olur. Eğer istenirse daha küçük kontrol birimi kullanılır ve yüksek dinamikli hareket dizileri drivePLC tarafından üstlenilir. Yüksek performanslı görevleri drivePLC üstlendiğinden; kontrol biriminden her sürücüye detaylı bus sistemlerine gerek kalmaz. Uygulamaya göre drivePLC makinenin tek bir kısmını ya da bütün makineyi kontrol edebilir.

B maXX4400 geniş bir uygulama alanı için -enkodersiz standart motorların açık çevrim vektör kontrolü de dahil- dizayn edilmiştir. Kapalı çevrim vektör kontrollu standart servo uygulamaları için aşağıdaki birimlerle donatılmıştır. Bu konfigürasyon basit pozisyonlama ve sürücü görevleri gerektiren konveyör sistemleri, malzeme taşıma sistemleri, kesici takımlar, pres ve baskı makineleri gibi alanlar için gerekli otomasyon ihtiyaçlarını karşılar. Baskı sistemleri (gazete,form vb.) , plastik işleme makineleri (extruder makinesi gibi), tekstil imal ve işleme süreçleri, paketleme ve gıda makineleri, robotik ve ambalaj uygulamaları, takım tezgahları, kağıt işleme, metal ve tel işleme, ahşap işleme makineleri gibi sektörler uygulama alanlarındandır.

Onur Dil

Editör

Endüstri-Dünyası’nın amacı; endüstriyel mühendisliğine dünyanın her yerinde üretilip Türkiye pazarına sunulan yeni ürünler ve hizmetler ile ilgili bilgi vermektir. Eğer siz de firmanızın yeni ürünlerinin Endüstri Dünyası’nda yer almasını istiyorsanız lütfen teknik basın bültenlerinizi editörlerimize gönderin.

Ürün yazılarımız ile ilgili görüşleriniz ve önerileriniz var ise lütfen editorlerimizle irtibata geçiniz.

Daha Fazla Yazı İletişim