Genel merkezi Amerika Birleşik Devletleri'nin Wisconsin eyaletindeki Milwaukee'de bulunan ve Asya, Avrupa, Kuzey ve Latin Amerika olmak üzere 4 kıtada 80'den fazla ülkede faaliyetlerini sürdürmekte olan Rockwell Automation, 2014 yılı ikinci çeyreğinde elde ettiği rakamlarla büyümesini sürdürdü.
7 Mayıs Çarşamba günü Leb-i Derya Richmond'ta gerçekleşen basın buluşmasında 2. Çeyrek rakamlarıyla ilgili açıklama yapan Başkan ve CO Keith D. Nosbusch "Yüzde 7'lik organik büyümeyle bu çeyrekteki satışlarımız kuvvetli oldu. Bir yıl boyunca özellikle ilk defa tüm bölgelerde büyüme olduğunu gördüğüm için mutluyum. Mali yılın ilk yarısında Hisse başına net kazançlar, yüksek vergi oranlarından esen ters rüzgara rağmen yüzde 10 seviyesinde sağlıklı bir büyüme kaydetti. İlk yarıdaki performansımıza ve devam etmesini umduğumuz stabil Pazar koşullarını dikkate alarak, 2014 mali yılının satış kılavuzunu yaklaşık olarak 6.6 milyar dolar ve Net EPS kılavuzunu ise 6.00 ile 6.35 dolar aralığında teyit ediyoruz" dedi.
Architecture ve Software (Mimari ve Yazılım) büyümeye devam ediyor
Rockwell Automation'ın büyümesindeki en çok dikkat çeken sektörlerin başında Architecture ve Software (Mimari ve Yazılım) yer alıyor. Architecture ve Software (Mimari ve Yazılım) için 2014 mali yılı ikinci çeyrek satışları 686.9 milyon dolar oldu, yani geçen yıl aynı dönemdeki 639,2 milyonluk seviyeden yüzde 7 daha fazla. Organik satışlar yüzde 9 arttı ve döviz dönüşümü satışların yüzde 2 seviyesinde düşmesine sebep oldu. Segmentin işlem kazançları, 2013 mali yılının ikinci çeyreğindeki 169,9 milyon dolar ile kıyaslandığında 2014 mali yılının ikinci çeyreğinde 190.2 milyon dolar seviyesindeydi.
Kontrol Ürünleri ve Çözümler'de ise 2014 mali yılının ikinci çeyreğinde satışlar 913.7 milyon dolar seviyesindeydi, geçen yıl aynı dönemdeki 883.6 milyon dolarlık seviyeden yüzde 3 daha fazla.
"Otomasyonsuz üretim tesisinden bahsedilemez"
Otomasyon sektörünün geleceğini ve Türkiye'nin durumunu Rockwell Automation basın buluşmasında değerlendiren Rockwell Automation Türkiye Genel Müdürü Cenk Ceylan ise şunları söyledi; "Artık çağımızda otomasyonun olmadığı bir üretim tesisinden bahsetmek mümkün değil. 1980 öncesi dönemde, üretimin daha insan odaklı yapıldığı o dönemlerde otomasyon bir lüks gibi görülse de, rekabet öyle bir noktaya geldi ki, herkes üretimini daha ucuz, daha hızlı, daha hatasız ve daha verimli şekilde yapmak için otomasyondan kaçamaz hale geldi. Otomasyonun geleceği yazılım tarafında ve yazılımın yönetimle entegre edilmesi kısmında ilerleme olması kaçınılmaz."
Türkiye'de otomasyonun geleceğine de değinen Ceylan sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye maalesef otomasyon sektörünün gelişiminde dünyanın geri kalan pazarlarına bakılırsa 10 yıl kadar gecikti. Ancak zararın neresinden dönülürse ülkemiz için kardır. Dışarıdan satın aldığımız hardware ve software ile yapacağımız ileri mühendislik sayesinde ülkemizin makina imalat sektöründe etkin bir oyuncu olmasını sağlayabiliriz. Bunu yapabilecek mühendisleri ve mühendislik kurumlarını, eğitim ve öğretimi geliştirmek, kuracağımız tesisler ve geliştireceğimiz makinalar açısından diğer ülkelere nazaran daha etkili performans sağlayabilir."
Endüstriyel otomasyon, kontrol ve yazılım konularında geniş bir ürün ve hizmet yelpazesine sahip olan otomasyon sektörünün lideri Rockwell Automation, otomasyon sektöründe getirdiği yeniliklerin yanı sıra geçtiğimiz yıl Ethisphere Institute tarafından 6. Kez 'Dünyanın En Etik Şirketlerinden' seçilmişti.