Endüstri sektöründeki birçok firma ve temsilcilerinin yoğun ilgisi ile verimli bir şekilde geçen seminerde; Endüstri 4.0 çözümlerinin donanım ve yazılım bileşenleri ile sanayiye yapacağı etkiler tanıtıldı.
8 Mayıs’ta gerçekleştirilen seminer PILZ Türkiye Genel Müdürü Yavuz Çopur ve FESTO Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Osman Türüdü'nün ortak açılış konuşmasıyla başladı. Firma tanıtımları ve Endüstri 4.0 tanıtımı yapıldıktan sonra PILZ Türkiye eğitmenleri tarafından “Endüstri 4.0 Yazılım Çözümleri ve PILZ Makine Emniyet Hizmetleri” konu başlıkları anlatıldı. Ardından FESTO Türkiye eğitmenleri tarafından “Endüstri 4.0 ile Dijital Pnömatik ve Elektrik Otomasyon Ürünlerinde Endüstri 4.0” konularının anlatıldığı seminerde katılımcılar tarafından gelen soruların ayrıntılı bir şekilde yanıtları verildi.
PILZ Türkiye Genel Müdürü Yavuz Çopur: “PILZ ve FESTO olarak uzmanlık, bilgi birikimi ve tecrübelerimizi emniyetli ve verimli otomasyon çözümleri sunmak için birleştiriyoruz. Hem firmalar açısından hem de profesyoneller açısından oldukça verimli, tecrübeye dayalı bilgi birikimi aktarımı ve çözüm odaklı sonuçlar aldığımız bu seminerleri gelecek dönemlerde arttırarak devam etmeyi planlıyoruz.” dedi.
Seminere katılan temsilciler, PILZ Türkiye’nin kendi mühendislik ve yazılım geliştirme departmanı tarafından hayata geçirdiği MOP App yazılım çözümüne oldukça yoğun ilgi gösterdi. MOP App’in makine imalatçıları için geliştirilen versiyonu ilk olarak Dirinler Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin ürettiği Dirin Smart 4.0 makinelerinde kullanılmaya başlandı. MOP App hakkında merak edilen soruların cevaplarını sizin için paylaşıyoruz.
MOP App Nedir?
MOP App otonom TPM için geliştirilmiş özel bir yazılımdır. OEE’yi (OEE Overal Equipmant Effectiviness) doğrudan etkiler. Makina veya üretim hattının tüm sağlıklı çalışma kontrollerini yapar. En önemli özelliği verileri ilişkilendirerek korelasyon yapabilme yeteneğine sahip olmasıdır.
PILZ Türkiye’nin kendi mühendislik ve yazılım geliştirme departmanının ürettiği bu uygulama yazılımı sayesinde üretim hatlarının kesintisiz ve verimli çalışabilmesi sağlanır. Yapay zeka desteği ile çalışan bu yazılım platformu kendi kendine öğrenebilme (Machine Learning) yeteneğine sahiptir.
Bu uygulama yazılımının amacı, genelde %60’lar seviyesinde olan klasik ekipman etkinlik oranının daha yukarılara çekilmesi ve böylece %80-85 olan Dünya ortalamasının üzerine yükseltilmesini sağlamaktır.