Industry 4.0'ın uygulanmasında, Beckhoff'un PC tabanlı kontrol teknolojisi bu kavramlar için ideal çözümü sağlıyor. Bugün bile, birçok kullanıcı Beckhoff kontrolörlerini üretim ağlarına entegre ediyor ve internet üzerinden veya bulut bilişim tabanlı hizmetler talep edip uzaktan bakım gerçekleştirerek veri tabanlarıyla iletişim kurmalarına izin veriyor. Industry 4,0'ın amacı, iletişim ve zeka kullanımıyla üretimi daha esnek, verimli ve sürdürülebilir hale getirmek ve böylece Alman endüstrisinin rekabet gücünü arttırmaktır. Bu yaklaşımın ana bileşenlerinden biri, henüz gerçek potansiyeline ulaşmaktan çok uzak olan kontrol teknolojisidir. Gelişmiş iletişim yöntemleri ve bilgi ile otomasyon teknolojilerinin gitgide artan yakınsaması belirgin gelişme sağlayacaktır; bu, Beckhoff'un PC tabanlı kontrol teknolojisi ve fieldbus iletişimiyle daima ilgi merkezine almış olduğu bir konudur. Bilgi ve otomasyon teknolojilerinin yakınsaması, gelecekteki konseptler için ideal kontrol mimarisi sağlamaya devam eden, Beckhoff'un 25 yıldan daha uzun süre önce öncülük ettiği PC tabanlı kontrol teknolojisiyle, bu gelişmenin merkezindedir. Beckhoff'un Automation Device Specification'ı (ADS) (Otomasyon Cihazı Belirleme) ile kombine olarak genel kabul görmüş teknoloji platformu olan PC ile EtherCAT Automation Protocol (EAP) (Ethernet Otomasyon Protokolü) ve OPC Unified Architecture (OPC UA) (OPC Birleştirilmiş Mimari) kullanıcıları, Indusrty 4.0'ın gereklerinden olan dikey ve yatay tümleşimin her çeşidini uygulamak için tüm kaynaklara sahiptirler. Buna ek olarak, TwinCAT 3 otomasyon yazılımı, gereken modülerliği ve nesne yönelimini sağlıyor. TwinCAT 3 otomasyon yazılımı Microsoft Visual Studio® tabanlı olduğu için, otomasyon alanındaki kullanıcılar artık, ürünün tüm ömrü boyunca IT dünyasının en önde gelen yazılım mühendisliği araçlarını ellerinin altında buluyorlar. Beckhoff'un teknoloji sunumu bir Akıllı Fabrika için gerekli çeşitli alt prosesleri kapsayacak:
• Sensörden buluta kesintisiz iletişim
• "Nesnelerin İnterneti " üzerinden M2M iletişimi
• Web tabanlı işletim konsolları ve Google Glass formlarında yeni işletim ve tanılama konseptleri
• Tümleşik ölçüm teknolojisi ve Condition Monitoring (Durum İzleme) ile proses güvenilirliği
• Güç izleme ve güç yönetimiyle sürdürülebilir üretim
• Parça takibi ve "akıllı ürünler" için temel olarak RFID
• Robot teknolojisinin ve yenilikçi sürücü teknolojilerinin tümleşimi
• XTS doğrusal nakil sistemiyle yüksek düzeyde dinamik konumlandırma sayesinde 1'den n'ye kadar değişen sayılarda parti büyüklüklerinin esnek ve verimli üretimi
• Emniyet ve güvenliğin tümleşimi
• Uyumlu mühendislik
• Gerçek zamanlı simülasyon sayesinde azalan devreye alma zamanları
• Dünyanın her yerinden uzaktan üretim tesisi bakımı Beckhoff'un proje yönetimi araştırma ve geliştirme bölümü başkanı Dr. Ursula Frank, Industry 4.0 forumunun temel konsepti hakkında şunları söylüyor: " PC tabanlı kontrol teknolojimizin bugün üretim sistemlerini ve modülleri mevcut ya da yeni sistemlere, birbirleriyle ve daha üst düzey üretim planlamayla ve kontrol düzeyleriyle haberleşebilecek şekilde, kusursuz şekilde tümleştirme olanağı sunduğunu göstermek istiyoruz. Böylelikle iş programındaki ya da mevcut üretim etabındaki herhangi bir değişiklik, üretim akışında anında etki gösterebilir. Bunların tümü halihazırda pratik uygulamalarda işler durumdadır. Ancak Indusrty 4.0'ı tam olarak uygulamaya koymak için, önümüzdeki yıllarda daha fazla araştırma ve geliştirme yapılması gerekiyor." Industry 4.0 forumunun diğer bir parçası ise, farklı disiplinlerden gelen mühendislikle ilgili bulguları, teknik sistemleri daha akıllı hale getirmek üzere otomasyon teknolojisine tümleşimini inceleyen "ScAut" (Scientific Automation) (Bilimsel Otomasyon) araştırma projesidir. ScAut, "it's OWL" teknoloji ağının sponsorluğundaki 45 araştırma projesinden biridir ("it's OWL" "Intelligent Technical Systems OstWestfalenLippe" anlamında kullanılmaktadır). Girişim, 2012 yılında Almanya Federal Öğretim ve Araştırma Bakanlığı tarafından "Leading-Edge Cluster" ("Öncü Grup" olarak tercüme edilebilecek, belirtilen bakanlığın düzenlediği bu isimdeki bir yarışmaya katılanlara verilen ad) olarak adlandırılmış ve Industry 4.0 ile bağlantılı olarak sponsorluğu yapılan ilk büyük projedir. Amacı akıllı ve tekrar kullanılabilen otomasyon çözümlerinin yazılım modülleri veya akıllı Bus Terminalleri formunda temin edileceği, akıllı, kendi kendini optimize eden makine ve sistemlerin geliştirilmesi ve işletilmesi için bir Bilimsel Otomasyon platformu sağlamaktır. Bu gelişmelerin yardımıyla, üretim sistemleri otomatik olarak yıpranmayı öngörecek, emisyon ve imisyonları azaltacak, enerji tüketimini optimize edecek ve üretim hatalarını önleyecektir. Sonuçta otomasyon teknolojisinde belirgin derecede artan maliyetlere katlanılmaksızın, daha az atık, daha kısa döngü süreleri, alet ve takımların kullanım ömrünün uzaması ve daha sürdürülebilir üretim tesisleri gibi avantajlar elde edilecektir.