Öncelikle bizlere firmanızdan ve verdiğiniz hizmetlerden kısaca bahseder misiniz?
Murata 1944 yılında kurulmuş merkezi Kyoto Japonya’da bulunan günümüzde küresel olarak 85000 kişinin çalıştığı, çok gelişmiş Japon teknolojisini kullanarak elektronik malzemeler ve kablosuz veri ağının vazgeçilmezleri olan kablosuz modüllerin tasarımında, üretiminde ve tedarikinde büyük payı olan dünya lideridir.
Muratanın ürettiği elektronik malzemelerin kullanımı cep telefonlarından ev aletlerine, otomotiv uygulamalarından enerji yönetim sistemlerine ve sağlık cihazlarına kadar geniş bir uygulama yelpazesinde karşınıza çıkar.
Murata, müşterilerimizle yakın işbirliği içinde yenilikçi ürünler ve çözümler yaratarak toplumun ve elektronik endüstrisinin ilerlemesine katkıda bulunmaktadır.
Müşterilerimize küresel üretim tesislerimiz ve satış desteği ağı ile hizmet veriyoruz.
Türkiye’de müşterilerimiz çok yakın olarak çalıştığımız direk müşterilerimiz dışında Murata ürünlerini distribütörlerimiz üzerinden temin edebilirler.
Murata olarak Endüstriyel sektöre yönelik ürün ve hizmet yelpazenizden bahseder misiniz?
Murata olarak endüstride bizi yenilikçi elektronik çözümlerin gerektirdiği:
• Akıllı telefonlar, bilgisayarlar, görsel-işitsel çözümler ve ev aletlerinde
• Otomotiv, enerji ve sağlık alanındaki uygulamalarda görebilirsiniz
Hedef Pazarımız ve Uygulamalar
COMMUNICATIONS
| COMPUTERS
|
TV&VISUAL/HOME
| AUTOMOTIVE
|
HEALTHCARE
| ENERGY
|
Örnek olarak ekteki resimde bulunan listede hergün kullandığınız aletlerde kullanılan Murata malzemelerin sayısını görebilirsiniz.
Firmanızı farklı kılan etkenler, teknolojiler nelerdir?
Murata çok yenilikçi üretim tekniklerini kullanarak teknolojiyi keşif eden takp eden değil takip edilen büyük bir şirkettir.
Çıkardığımız ürünler birkaç sene rakipsizdir diyebilirim.
Örnek olarak üreteceği malzemenin üretim makinesini üreten bir şirketten bahsediyoruz.
Şu anda pandemi sürecinden geçiyoruz. Bunun sektöre etkisi nelerdir? Ve bu sürecin sizin müşterilerinize sunduğunuz hizmete etkisi oldu mu? Bu süreci aşmak için neleri farklı yapmaya başladınız?
Murata pandemi sürecinin olumsuz etkileri olan elektronik malzemelere talebin azalması ve dolayısı bunun satışlarımıza etkilemesini yaşayan bir şirkettir. Yılın ilk çeyreğinde yaşanan olumsuzlukların üzerine gidip ikinci çeyreğinden başlayıp toparlamaya başlayan bir şirkettir. Pandemi sürecinin müşterilerimize yansıttığımız negatif bir etkisi olmamıştır. Murata olarak fabrikalardaki üretimlerimize ara vermeden devam ettik.
Pandemi süreci içinde herkesin aldığı tedbirleri bizlerde uyguladık. Satış ofislerimiz gerektiğinde kapatıldı ve evden/uzaktan çalışma uygulamaları devreye sokuldu Fabrikalarımız vardiyalı olarak çalışmaya ve üretmeye devam etti.
Müşterilerimize online Webinar, telekonferanslar üzerinden ulaşarak onları satış öncesi ve sonrası memnun etmeye devam ettik.
Önümüzdeki dönem için projeksiyon yapabiliyor musunuz? Çalıştığınız sektör açısından önümüzdeki yıllar için beklentileriniz nelerdir?
Pandemideki ikinci dalganın aşılmasından sonra sektörün büyüceği öngörüsü içindeyiz. Özellikle otomobil, tüketici elektroniğinde bilgisayar, akıllı telefon, tablet, televizyon, beyaz eşya pazarında büyümenin pandemi öncesindeki rakamlara ulaşma sinyallerini almaya başladık.
Firma olarak Türk sanayisine katkı sağlayacak ürünleriniz ve servislerinizi firmalara yeterince anlatabiliyor musunnuz? Bunu arttırmak için planlarınız nelerdir?
Murata’nın Ülke Satış ve İş Geliştirme müdürü olarak ben ve ürün müdürlerimiz devamlı sahadayız. Pandemi öncesi yüz yüze toplantılar pandemi sonrası online webinarlar, online teknik semimarlarla müşterilerimizn herzaman yanındayız.
Biz aktivitelerimizi yaparken distribütör kanalımızıda çok iyi kullanarak onlar üzerinden müşterilerimize rahatça ulaşabiliyoruz.
Büyük projelerde Türk sanayisine ve büyük elektronik şirketlerimize katkılarımız devam etmektedir. Murata olarak her yenilikçi projede çözümlerimizi sunarak büyümeye devam edeceğiz.