Mühendislik Otomasyonu

%50 Orana Kadar Azalan Geliştirme Maliyetleri

  • Mühendislik Otomasyonu
    Mühendislik Otomasyonu

Mitsubishi Adroit Process Suite (MAPS), kullanıcıların vanalar, pompalar ve konveyör kayışları gibi sistem parçalarına yönelik kontrol kodları, SCADA taslakları, etiketler ve dokümanlar oluşturmak amacıyla çeşitli projeler geliştirdikleri bir yaşam boyu yazılım çözümüdür. Eplan Electric P8 verilerinin doğrudan entegre edilebilmesi, söz konusu MAPS projelerinin oluşturulma sürecini büyük ölçüde kolaylaştırmış olup, MAPS uygulaması da, devre tasarımı sürecinden başlayarak tüm değer zincirinde katma değer sağlıyor. Entegrasyon, kontrol sistemine yönelik bir kod dizini yazılmasına, tekli bir ön yüz tasarlanmasına veya proses etiketi oluşturulmasına gerek kalmaksızın sistem bileşenlerinin dokümantasyon doğrultusunda bağlanıp devreye alınmasını sağlıyor. Bu sayede sistem bileşenleri anında kontrol edilebilmekte ve çalıştırılabilmekte olup, geliştirme maliyetleri %50'ye kadar azaltılabilmekte ve devreye alma süreci daha kısa bir sürede gerçekleştirebilmektedir.MAPS projelerindeki değişiklikler MAPS veritabanına yansıtılıyor. Gerekli görüldüğü takdirde kontrol kodları, SCADA projesindeki grafik ekranlar, tag'ler ve dokümantasyonlar, tek bir butona basılarak otomatik olarak güncellenebiliyor; bu sayede sistemin yaşam çevrimi boyunca dokümantasyon ile gerçek sistem durumu arasında tutarlılık sağlanabiliyor. Böylelikle arıza tespiti ve bakım faaliyetleri daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmekte, sistem elverişliliği güvence altına alınmakta ve planlı/plansız arıza süreleri minimuma indirgenebilmektedir.

e-F@ctory Alliance ortağı Eplan Software & Service tarafından geliştirilen Eplan Electric P8 proje planlama, dokümantasyon ve elektrikli otomasyon projelerinin yönetimini kolaylaştırıyor. Devre şemalarına dayalı otomatik değerlendirmelerin oluşturulması, kapsamlı dokümantasyon işleminin vazgeçilmez bir parçası olup üretim, montaj, devreye alma ve servis gibi satışa yönelik aşamalarda gerekli olan verileri temin edebilmektedir. Diğer proje alanlarından elde edilen mühendislik verileri, CAE yazılımına yönelik arayüzler aracılığıyla değiştirilebilmekte ve tüm ürün geliştirme sürecinde hem tutarlılığı hem de entegrasyonu garanti etmektedir

Onur Dil

Editör

Endüstri-Dünyası’nın amacı; endüstriyel mühendisliğine dünyanın her yerinde üretilip Türkiye pazarına sunulan yeni ürünler ve hizmetler ile ilgili bilgi vermektir. Eğer siz de firmanızın yeni ürünlerinin Endüstri Dünyası’nda yer almasını istiyorsanız lütfen teknik basın bültenlerinizi editörlerimize gönderin.

Ürün yazılarımız ile ilgili görüşleriniz ve önerileriniz var ise lütfen editorlerimizle irtibata geçiniz.

Daha Fazla Yazı İletişim