Mitsubishi Electric Türkiye, iş ortakları ile Fark Yaratanlar Toplantısı’nda bir araya geldi

Türkî Cumhuriyetler, Kafkasya ve Ortadoğu’da faaliyet gösteren iş ve çözüm ortaklarıyla Kıbrıs’ta bir araya geldi

  • Kasım 24, 2023
  • 1102 Görüntüleme
  • Mitsubishi Electric Türkiye, iş ortakları ile Fark Yaratanlar Toplantısı’nda bir araya geldi
    Mitsubishi Electric Türkiye, iş ortakları ile Fark Yaratanlar Toplantısı’nda bir araya geldi
  • Mitsubishi Electric Türkiye, iş ortakları ile Fark Yaratanlar Toplantısı’nda bir araya geldi
    Mitsubishi Electric Türkiye, iş ortakları ile Fark Yaratanlar Toplantısı’nda bir araya geldi

Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri, Türkiye’nin endüstriyelleşmiş tüm bölgelerinde; Türkî Cumhuriyetler, Kafkasya ve Ortadoğu’da faaliyet gösteren iş ve çözüm ortaklarıyla Kıbrıs’ta düzenlediği Fark Yaratanlar Toplantısı’nda bir araya geldi. Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Genel Müdürü Nurettin Geçgel ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda şirketin Türkiye’deki 30 yılı aşkın serüveni, başarıları ve gelecek hedefleri iş ortaklarıyla paylaşıldı. 
 
Mitsubishi Electric Türkiye’nin iş ortaklarına yönelik düzenlendiği toplantı Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen iş ve çözüm ortakları ile Mitsubishi Electric üst yönetiminin katılımıyla Kıbrıs’ta gerçekleşti. Dört gün süren etkinlikte dünya genelinde üreticilerin tercih ettiği Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri’nin teknolojik süreçlerin ve yeni üretim tekniklerinin geliştirilmesine yönelik yenilikçi fabrika otomasyon sistemleri ve sanayicilere katma değer sağlayan çözümleri ele alındı. Düzenlenen organizasyonda Mitsubishi Electric Türkiye Başkan Yardımcısı Jun Horibe ve Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri EMEA Başkanı Hartmut Puetz de konuşmacı olarak yer aldı. 
 
“30 yılı aşkın süredir Türk sanayisini ve üreticilerini ileri taşıma hedefiyle çalışıyoruz”
 
Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Genel Müdürü Nurettin Geçgel, toplantıda yaptığı konuşmada Mitsubishi Electric’in temel hedefinin Endüstri 4.0 dünyasında şirketler için yol gösterici olmak, sanayimizi ileriye taşımak, yeni başarı hikayeleri yaratmak ve bu başarıları sürdürülebilir kılmak olduğunu vurguladı. Geçgel, “Uluslararası Robotik Federasyonu (IFR)’na göre 2025 yılına kadar toplam robot pazarının yaklaşık yüzde 40’ını kolaboratif robotlar oluşturacak. Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) tahminlerine göre de 2025 yılında dünya üzerindeki tüm işlerin yarısı makineler tarafından yapılacak. Endüstriyel otomasyon sistemlerinin Türkiye’ye gelmesi dünyadaki birçok ülkeye göre geç olsa da, Türkiye’nin global pazara açılması, ihracat çeşidinin, hacminin ve bölgelerinin çoğalması ile birlikte az zamanda bu alanda önemli yol kaydettik. Otomasyon çözümlerinin ve özellikle endüstriyel robotların sanayinin vazgeçilmezine dönüşmesinde, geride bıraktığımız pandemi de önemli rol oynadı. Verimlilik artışı ve güvenliğin güçlendirilmesi, maliyetlerin düşürülmesi gibi başlıkların bugün şirketlerin ajandalarında yoğun olarak yer alması, bu eğilimin artarak devam edeceğinin göstergesi. Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri olarak hızlı entegrasyon, üretkenlik, esneklik ve verimlilik konularında katma değer sağlayan yenilikçi otomasyon konsept ve çözümlerimizle üreticilere geleceğin akıllı dijital fabrikalarını bugünden kurmalarında yardımcı oluyor, Türkiye’de büyümeye hızla devam ediyoruz. Dijital fabrika konseptimiz e-F@ctory ve tescilli MAISART AI teknolojimiz ile şirketlerin yapay zekâdan üst düzeyde fayda elde etmelerini sağlıyoruz. Mitsubishi Electric’in yapay zekâ teknolojisi üretim hatlarının daha verimli bir şekilde tasarlanmasına, üretkenliğin ve verimliliğin artmasına önemli katkı sağlıyor” diye konuştu.
 
“Türkiye pazarı, büyüyen makine imalatı sektörü ve son kullanıcı projeleri ile hızla büyüyor”
 
Türkiye’nin hızla büyüdüğünü belirten Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri EMEA Başkanı Hartmut Puetz de “Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Avrupa’da büyük bir paya sahip. Büyüyen makine imalatı sektöründe bir merkez olması ve son kullanıcı projeleri, Türkiye pazarının büyümesindeki önemli nedenler. Müşterilerimizin Endüstri 4.0’a geçiş süreçlerinde dijitalleşme taleplerini desteklemek ve OEE verimlilik çözümleri sunmak için yazılım her geçen gün daha da önem kazanıyor. Iconics’in satın alınmasından sonra otomasyon katmanına web tabanlı bir SCADA ve bulut entegrasyon hizmeti sağlayabiliyoruz. Iconics’in Genesis 64 modülü ile bunu çok daha üst bir seviyede de yapabiliyoruz. Bunları, dijital ikiz ve yapay zekâ tabanlı veri analitiği (MaiLab) ile birleştirerek şirketlere ciddi rekabetçi çözümler sunuyoruz. Yapay zekâ tabanlı yazılım çözümümüz EcoAdvisor da müşterilerimizin enerji tüketimini büyük ölçüde düşürüyor ve paralelinde karbon ayak izini azaltmalarına yardımcı oluyor” dedi.
 
Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri EMEA Başkanı Hartmut Puetz konuşmasının ardından Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Genel Müdürü Nurettin Geçgel’e “En yüksek oransal büyümeye sahip ülke” ödülünü takdim etti. Serdar Kuzuloğlu’nun “Fark Yaratmak” başlıklı sunumuyla renk kattığı etkinlik kapsamında 2023 yılının fark yaratan iş ortakları da ödüllendirildi.
 

Onur Dil

Editör

Endüstri-Dünyası’nın amacı; endüstriyel mühendisliğine dünyanın her yerinde üretilip Türkiye pazarına sunulan yeni ürünler ve hizmetler ile ilgili bilgi vermektir. Eğer siz de firmanızın yeni ürünlerinin Endüstri Dünyası’nda yer almasını istiyorsanız lütfen teknik basın bültenlerinizi editörlerimize gönderin.

Ürün yazılarımız ile ilgili görüşleriniz ve önerileriniz var ise lütfen editorlerimizle irtibata geçiniz.

Daha Fazla Yazı İletişim