Mitsubishi Electric, e-F@ctory Fabrika Otomasyonunda “lloT” uygulamasıyla Teknolojide Liderlik Ödülünü kazandı

Frost & Sullivan Yılın En İyi Uygulamasının bir parçası olarak Mitsubishi Electric e-F@ctory kavramını ödüllendirdi.

  • Aralık 17, 2015
  • 380 Görüntüleme
  • Mitsubishi Electric, e-F@ctory Fabrika Otomasyonunda “lloT” uygulamasıyla Teknolojide Liderlik Ödülünü kazandı
    Mitsubishi Electric, e-F@ctory Fabrika Otomasyonunda “lloT” uygulamasıyla Teknolojide Liderlik Ödülünü kazandı
  • Mitsubishi Electric, e-F@ctory Fabrika Otomasyonunda “lloT” uygulamasıyla Teknolojide Liderlik Ödülünü kazandı
    Mitsubishi Electric, e-F@ctory Fabrika Otomasyonunda “lloT” uygulamasıyla Teknolojide Liderlik Ödülünü kazandı

Singapur'da yakın bir zamanda yapılan ödül merasiminde Mitsubishi Electric e-F@ctory kavramı "2015 Frost & Sullivan Güneydoğu Asya Yapıcı Teknoloji Ödülünü" aldı. Ödül saygın Frost & Sullivan programının bir parçası olup, farklı endüstriler ve uygulama alanlarındaki çeşitli en iyi uygulamaların tanınması için verilmekte.

Ödülün temeli olarak, spesifik teknolojilerin 360 derece bir görünümünü veren toplam değer zinciri üzerine kapsamlı birincil ve ikincil araştırma kabul edilmekte.

Frost & Sullivan yönetim kurulu başkanı David Frigstad'a göre, "Yapıcı teknoloji liderliğini yakalamak kolay bir iş olmadığı gibi bugünün rekabet yoğunluğu, müşteri kaypaklığı ve ekonomik belirsizlikler yanında fikir ürünü haklarıyla ilgili artan korumalar göz önünde tutulduğunda daha da zorlaşan bir hedef."

Bu geçmişe dayanarak, Frost & Sullivan Mitsubishi Electric e-F@ctory platformunu fabrika otomasyonu donanımlarını yaygın protokolleri ve ağları kullanarak tamamen entegre edebildiği için ödüllendirmiştir. Son yıllarda üretimin dördüncü endüstriyel devrim fazına girdiği ve IT (Bilişim) teknolojileri, 3D baskı, simülasyon ve modelleme ile fabrika işlemlerinin gelişmiş otomasyonunu birleştirmekte olduğu söylenebilir. Bu da IIoT, Endüstri 4 ve "Çin Yapımı 2015" gibi yerel üretimde liderlik oluşumları gibi büyük tartışmalara yol açmıştır. Ancak, bu takdir edilir hedeflere nasıl ulaşılabileceği sorusu hala mevcut olduğundan, e-F@ctory platformu söz konusu olmuştur.

İşin özünde Programlanabilir Lojik Kontrolörleri (PLC), İnsan-makine Arayüzleri (HMI), robotlar, sürücüler vs. gibi çekirdek fabrika otomasyonu bileşenleri yatmakta olup, bunlar ilgili donanım bileşenleriyle bir araya getirilip kontrol sistemlerini IT sistemlerine bağlayarak Üretim Uygulama Sistemleri (MES) ve işletme uygulamaları için ideal ortamı oluşturmaktadır.

Elektronik endüstrisindeki tanınmış sunumlarıyla bilinen Mitsubishi Electric küresel yaygınlığı ve çok derin deneyimleriyle fabrika otomasyonunda kendine özel bir köşe yaratmıştır. Endüstriyel Internet Olgularının (İloT) büyük otomasyon sistemi tedarikçilerinin dikkatini çekmesiyle, Mitsubishi Electric böyle bir teknolojinin fabrika otomasyonunda katkı potansiyelini ortaya koymuştur. Şirket ayrıca IloT üretimde daha yaygın olarak kullanılmaya başladığında şeffaflığın büyük bir önem kazanacağını da anlamış bulunmaktadır.

"Şirketin e-F@ctory (Elektronik Fabrika) olgusu şirket genelinde görünürlüğü sağlamak için mükemmel bir çözüm olarak görülmekte" diyor Frost & Sullivan Kıdemli Araştırma Analizcisi Krishnan Ramanathan,

e-F@ctory platformu bunun gerçekleşmesi için daha da ileri gidiyor. 3000'nin üstünde doğrudan ve dolaylı ortağı bulunan eko sistemiyle birçok sensör, makine, ve IT teknolojisini tek bir dinamik üretim kişiliğine döndürmek için kullanılabilecek durumdadır. e-F@ctory Frost & Sullivan'ında tanıdığı gibi çok geniş bir uygulama tabanı olan ölçeklenebilir bir yapıcı teknoloji olduğundan bu örnekler belli bir endüstri veya bölgeyle sınırlı değildir. Halen kurulu birçok model fabrika tesisi yanında yüzlerce müşteri tesisi de bulunmaktadır; örneğin, Intel ile çalışarak ve diğer e-F@ctory Birliği üyeleriyle işbirliği içinde Malezya'da bir pilot uygulama gerçekleştirilmiştir. Bunun sonucu ise Intel arka üretim tesislerinde fire azatlımı ve verimden kazançlarla milyonlarca dolarlık tasarruf sağlanması olmuştur.

Onur Dil

Editör

Endüstri-Dünyası’nın amacı; endüstriyel mühendisliğine dünyanın her yerinde üretilip Türkiye pazarına sunulan yeni ürünler ve hizmetler ile ilgili bilgi vermektir. Eğer siz de firmanızın yeni ürünlerinin Endüstri Dünyası’nda yer almasını istiyorsanız lütfen teknik basın bültenlerinizi editörlerimize gönderin.

Ürün yazılarımız ile ilgili görüşleriniz ve önerileriniz var ise lütfen editorlerimizle irtibata geçiniz.

Daha Fazla Yazı İletişim