Kistler Grubu, büyük miktarda ölçüm verisi içinde hareketsiz kalan gizli dijitalleşme potansiyellerinden yararlanmak için bir İnovasyon Laboratuvarı kurdu. Laboratuarda, şirketin uzmanları, her kullanıcının karşılaştığı sorunlara en uygun şekilde uyarlanmış akıllı veri tabanlı hizmet çözümlerinin yanı sıra akıllı analiz yöntemleri geliştirmek için müşteriler ve Ar-Ge ortaklarıyla el ele çalışır.
Kistler sensörleri sayesinde müşteriler, çeşitli uygulamalarda basınç, kuvvet, tork ve hızlanma gibi dinamik ölçümler hakkında veri toplayabilir. Ancak çoğu durumda, bu veriler henüz kullanılmamış çok daha fazla potansiyel barındırıyor. "Birçok müşteri ve iş ortağı, verilerinde yatan potansiyelin tamamen farkında değil - ancak bunu değiştirmeyi amaçlıyoruz! Veri tabanlı analizler ve yöntemler yardımıyla sensör teknolojimizden katma değer sağlayabileceğimiz pek çok alan var. ," Yenilik Laboratuvarı Başkanı Dr. Nikola Pascher'a göre. Bunu başarmak için algoritmalar, önerilen çözümleri otomatik olarak sağlayan akıllı yazılımların temelini oluşturur ve uzun vadede bu, süreçleri optimize etmede ve tahminler oluşturmada önemli bir rol oynar.
Veriden en iyi şekilde yararlanma amacı dışında, burada odak noktası Kistler ile sensör teknolojisinin kullanıcıları arasındaki bilgi alışverişidir. "İnovasyon Laboratuvarımız, bilgi birikiminin startup ruhuna özgü yaratıcılıkla buluştuğu yerdir. Burada Kistler'de sensörlerimiz için tüm uygulama alanlarında uzmanlara sahibiz. hizmet çözümleri. Ancak müşterilerimizden de çok şey öğrenebiliriz. Hepsinden önemlisi, bize birçok farklı gerçek hayattaki uygulama vakasından verilere erişim sağlarlar. Bu, ürünlerimizi gereksinimleri daha iyi karşılayabilmeleri için uyarlamamıza yardımcı olur. Her durumda," diyor Pascher, bu işbirliğinden her iki tarafın da elde ettiği avantajları özetliyor.
Metal kesmede kaliteyi daha iyi takip etme
Bir Kavram Kanıtı çalışması sırasında ekip, kesme işlemi boyunca kuvvet dağılımını izleyen bir algoritmayı hesaplamak için toplanan ölçüm değerlerini kullanabildi; normal koşullardan sapmalar yapay zeka yardımıyla tespit edilir. Bu çözüm, önemli ölçüde azaltılmış hurda oranları ile daha verimli üretim için temel olarak kullanılacaktır. Pascher bu gelişmenin potansiyelini şöyle açıklıyor: "Yalnızca süreçleri izlemek yerine, toplanan verileri kalıpları belirlemek ve üretilen ürünlerin kalitesi hakkında doğru tahminler yapmak için kullanıyoruz."
Yeni trafik konseptlerinin temeli olarak araç ağırlığı
Başka bir testte, Kistler'deki ölçüm teknolojisi uzmanları, birkaç aylık bir süre boyunca "Weigh In Motion" istasyonlarından alınan verileri karşılaştırdı. Bu ölçüm istasyonlarının birincil amacı, aşırı yüklü araçların yoldan çıkarılabilmesi veya para cezası ile cezalandırılabilmesi için ağır yük trafiğinin ağırlığı hakkında veri toplamaktır. Ancak verilerde daha da fazla bilgi gizlidir: örneğin, uzmanlar karayolunun belirli bölümlerindeki trafik zirvelerini güvenilir bir doğrulukla tahmin edebildiler. Veriler ayrıca yaklaşık her üç kamyondan birinin boş sürdüğünü de kanıtladı. Bu veriler, trafik planlamacılarına ve yetkililere yeni altyapı projelerinin planlanması için bir temel sağlayabilir. Kamyon operatörleri de seyahatlerini daha verimli planlamak için bu bilgilerden yararlanabilir. Pascher, "Kazanılan bilgi, yeni veri tabanlı trafik kavramlarının önünü açıyor" diyor. "Bu tür veriler, ekonomik ve ekolojik çıkarların korunmasını geliştirmek için birçok farklı olasılık sunuyor."
Nikola Pascher ve İnovasyon Laboratuvarı'ndaki meslektaşları geleceğe olumlu bakıyorlar: "Bu gelişmelerin hâlâ en başındayız: giderek daha fazla endüstri sektöründe, önümüzdeki yıllarda yeni teknolojilerin geliştirilmesinde kuantum sıçramaları göreceğiz. makine öğrenimi ve yapay zekaya dayalı çözümler."