İTÜ öğrencileri, eşine çok nadir rastlanacak büyük bir AR-GE atağı başlattı. 30 kişiden oluşan öğrenci ekibi, Türkiye'nin ithalat yaparak sahip olabildiği çoğu ara malı laboratuvar ortamında üretmeye başladı. Ana amaçları, 'Üreten Türkiye' algısına katkı sağlamak olan İTÜ ANKA Projelendirme Grubu öğrencileri, yüzde 100 yerli ve nitelikli ürünleri hayata geçirmek için çalışıyor.
FARKLI ÇALIŞMA ALANLARINA YÖNELDİLER
Mühendislik ile birlikte sosyal sorumluluk projelerini harmanlayan 30 kişilik dev öğrenci grubu AR-GE çalışmalarında; otomotiv, elektrikli aletler ve dayanıklı tüketim malları sektörlerine özel olarak eğiliyor.
HANGİ ALANLAR ÜZERİNE ÇALIŞIYORLAR?
Öğrencilerin gönüllü katılımları ile oluşan bu grup, hareket enerjisinin olduğu her alanda kullanılan fırçasız doğru akım motorlarının kontrolü ve bilgisayar benzetimi, redüktör tasarımı, motan programı (motor seçim ve analiz programı), sürsim (elektrik motoru sürücü simülasyonu), grafik LCD ve karakter LCD programlama, yaya sürücülü temizlik aracı, planet mekanizmaları, güç dağıtım sistemleri gibi projeleriyle günlük hayatta kullandığımız aletlerin ana sistemini oluşturan parçalar üstünde çalışmalar yapıyor.
STRATEJİK İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI
Öğrenciler, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin lisans öğrencilerinin bitirme tezleri için önerdiği konular üzerine AR-GE yaparak Türkiye'nin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar ortaya koyuyor. Projelerini üniversitelerinin verdiği desteğin yanı sıra Entek Pnömatik'in sponsorluğu ve maddi desteği ile sürdüren İTÜ'lü öğrenciler, AR-GE projelerinin yanı sıra sosyal sorumluk projeleri ile de anılmak istiyor. İTÜ ANKA Projelendirme Grubu öğrencileri, AR-GE bilinci oluşturarak üretim odaklı çalışmalarda aktif rol alınması için Türkiye genelindeki tüm üniversitelere stratejik işbirliği çağrısında bulunuyor.