Yeni ürünün ERP dünyasına dinamizm kazandıracağını belirten IFS Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergin Öztürk, "Dünya ile rekabet edebilir Türk markaları yaratmak için işletmelerimizde teknoloji yardımı ile esnek, yalın ve verimli süreçler oluşturmak şart. IFS Applications 9 ile işletmeler tam kontrol, anlık veriler ve izlenebilir süreçler ile karar alırken yararlanacakları etkin bir araç ile dijital dönüşüme uygun tam entegre süreçlere sahip oluyorlar." diye konuştu.
IFS Applications 9'un yeni mimarisi, sektörlere özel tasarlanmış kullanıma-hazır çözümleri, görselliği en üst seviyeye taşıyan kişiselleştirilebilir arayüzleri, ilk kez bir ERP sistemi içinde görebileceğimiz kullanıma hazır İŞ ZEKÂSI ÇÖZÜMÜ, buluttan kullanılabilir web mimarisi, ERP projelerinin bütçesini azaltan kolay alan ve form ekleme gibi pek çok yeni özelliği olduğunu vurgulayan Öztürk, 2016 yılının 2. Çeyreğinden itibaren Türk sanayisinde kullanılmaya başlanacağını ifade etti.
IFS'in, değişen rekabet şartları ve teknoloji odaklı kullanıcı profili ile yeniçağın büyüyen firmalarının iş süreçleri yönetiminde vazgeçilmez olan kurumsal kaynak planlama yazılımına (ERP) yeni bir boyut kazandırdığını anlatan Öztürk, dünyadaki ve Türkiye'deki vizyonunu ve pazar şartlarını şöyle değerlendirdi:
"Dünya dijital dönüşüme başladı. Teknolojinin hızlı gelişimine bağlı olarak bulut bilişim, arttırılmış gerçeklik, büyük veri, nesnelerin interneti (IoT) ve Endüstri 4.0 gibi kavramlar hayatımızın içine girdi. İnternet teknolojilerinin gelişimi ile "nesnelerin interneti" ve bu etkiyle 4. Endüstri Devrimi başladı. Kendi kendini yönetebilen, denetleyen ve optimize eden tamamen bilgisayar ve internet ile yönetilebilen gerçek zamanlı "Akıllı Fabrikalar"dan bahsediyoruz. Birbiri ile konuşabilen süreçler ve makinalar ile olaylara karşı anlık tepkimeler ve tetiklemeler ile doğru karar alınmasını sağlamak ve tam entegre sistemler kurmak ERP'lerin şirketlerdeki konumunu daha da önemli hale getiriyor. PLM, Üretim Yönetimi ve Tedarik Zincirinin baştan yaratıldığı süreçler. IFS olarak kurumsal iş yazılımları alanında esnek mimarimiz ile teknolojik dönüşüm yolunda şirketlere liderlik ettiğimizi söyleyebiliriz. Diğer bir yandan Endüstri devrimi kullanıcı deneyiminden ateşleniyor. Kurumsal yazılımların iş süreçlerindeki verimliliği artırırken teknolojiyle paralel olarak gelişmesi ve kullanıcı deneyimini de yüksek tutması gerekiyor. IFS'in vizyonu da son 10 yıldır bu doğrultuda ilerliyor. Kurumsal iş yazılımına entegre olarak Google glass, iWatch gibi giyilebilir teknoloji ve kurumsal sosyal medya entegrasyonları ve artırılmış gerçeklik uygulamaları ile ERP'den faydalanma oranlarını maksimuma çıkarırken, son kullanıcıların sevdiği bir ERP platformu ile de çalışma imkânı sunuyoruz."
IFS, TÜRKİYE'DE 20 BİN KULLANICIYA ULAŞTI
IFS Applications'un bağımsız araştırma şirketi Gartner'ın dünyadaki ERP yazılımları araştırmasında Liderler kategorisinde yer alan iki ERP yazılımından biri olduğunu vurgulayan Öztürk, dünya genelinde Emirates, General Dynamics, NEC, Amerikan Hava Kuvvetleri, Jotun gibi 3 binden fazla müşteri ile 1 milyondan fazla kullanıcıya hizmet verdiklerini anlattı. Öztürk, Türkiye'de ulaştıkları durumu ise şöyle ifade etti: "IFS Applications, Türkiye'de de Türk sanayisinin önde gelen firmaları tarafından tercih ediliyor. 2015 yılında da geçtiğimiz 10 yılda olduğu gibi kendi alanının en saygın işletmeleri ERP olarak IFS'i tercih etti. Durmazlar Makine, KVK Teknoloji, Petlas, Hakan Plastik, Makel Elektrik, FNSS Savunma, Sinpaş, Samet Kalıp, Makyol Müzekart, Dearsan Tersanesi gibi Türkiye'nin ileri gelen 200 den fazla şirketine hizmet veriyoruz. 500'den fazla kurulum ile Türkiye'deki toplam kullanıcı sayımız 20 bine ulaştı. Bugün Türkiye de kurulum adedi olarak global ERP yazılımları arasında 2. sırada yer alıyoruz."
IFS'DEN AİLE ŞİRKETLERİNE 2T FORMÜLÜ
Türkiye'de pek çok aile şirketinin IFS ERP ile işlerini büyüttüğüne dikkat çeken Öztürk, "Türkiye'de ekonominin gücünü oluşturan şirketlerin %90'ını aile şirketleri oluşturuyor. Bu şirketler bazen 2. nesil bazen de 3. nesil tarafından yönetiliyorlar. Bu noktada IFS olarak 2T Formülünü Aile Şirketlerine sunuyoruz. Şirketi büyütürken babanın kozu "(T)ecrübe" iken oğulun kozu "(T)eknoloji" oluyor. Bu bağlamda Aile Şirketleri ile çalışırken babanın (T)ecrübesini oğulun (T)eknolojiye yatkınlığı ile birleştiriyor ve bu 2T ile dünya ile rekabet edebilir Türk Şirketleri yaratıyoruz. IFS Applications 9 ile dünyaca kabul görmüş iş süreçlerini şirketlerin rekabetteki farklılıklarını da göz önünde bulundurarak Türk şirketlerine uyarlıyoruz. Ürünümüzün esnek ve ölçeklendirilebilir olması büyük bir avantaj sağlıyor." diye konuştu.