İyi bir güç kaynağının giriş gerilimi aralığı çok geniş olmalıdır. Türkiye de voltajlar çok dalgalanmakta, gece 220VAC'nin 250VAC'ler seviyesine çıktığı görülmektedir. WAGO ürün yelpazesindeki monofaze güç kaynakları 85VAC ila 264VAC giriş gerimi aralığında çalışabilir. Bu değer Trifaze güç kaynaklarında 340VAC ila 550VAC giriş aralığında kullanıcılara sunulmaktadır. Birinci öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken husus budur. Çalışma frekansı aralığı ise 44Hz ila 66Hz'dir. Bu demektir ki WAGO güç kaynağı ile yapılan makineler hem Avrupa'da hem de Amerika'da çalışabilir. WAGO güç kaynakları giriş gerilimindeki gidip gelmeleri 20ms ( 50 Hz için 2 alternans demektir ) çıkışa hiç problem yaratmadan karşılar, şebekedeki problemleri hiçbir şekilde hissedilmez. Bunu da maliyete etki eden büyük kondansatörler kullanarak gerçekleştirir. Aynı zamanda 3 fazlı bir güç kaynağının fazlardan biri gitmesi durumunda bile çalışması gerekir ki WAGO 3 faz güç kaynakları bunu da rahatlıkla karşılamaktadır. Çünkü girişteki doğrultma devresine ait komponentler normalden daha büyük seçilerek fazla akım çekilmesine dayanıklılık gösterir. Aynı zamanda doğrudan DC gerilime bağlayarak WAGO ile mümkündür. Dolayısı ile 110VDC gerilime bağlı güç kaynakları çok sağlıklı bir şekilde çıkışında Ya da daha yüksek DC gerilimlerde de 24VDC gerilimi üretebilmektedir. İkinci önemli kriter ise çıkış gerilimindeki kararlılıktır.
Çıkış gerilimi dalgalanması 70mV' un altındadır. Çıkışta çok temiz bir DC voltajı panodaki cihazlara dağıtır. Bir diğer önemli konu ise çıkış geriliminin ayarlanabilir olmasıdır. WAGO güç kaynaklarında çıkış gerilimi nominal değeri 24VDC iken, 22VDC ila 29,5VDC aralığında da ayarlanabilmektedir. Özellikle güç kaynağını akü şarj modunda kullanılmak istendiğinde akü voltajının üstüne çıkmak gerekecektir. Çıkış voltajı ayarlanamayan bir güç kaynağı işe yaramayacaktır. Ya da yükün durumuna göre voltajı arttırıp azaltmak gerekebilir. Üçüncü önemli konu çıkış gücü / akımıdır. Çıkış akımı gerektiğinde nominal akımın 2 katına kadar çıkabilmelidir.
WAGO Pro serisi 10A güç kaynağı örneğin 4sn boyunca 20A çıkış akımını verebilir. Buna POWERBOOST özelliği denir. POWERBOOST özelliği güç kaynağının çıkışındaki valf, röle, kontaktör vb. endüktif yüklerin devreye girmesi durumunda çok yüksek akımları anlık olarak güç kaynağının karşılaması gerekebilir. Dördüncü önemli özellik TOPBOOST özelliğidir. Güç kaynağı çıkışında birden fazla yük olabilir. Klasik bir otomasyon panosunda güç kaynağına hangi yükler bağlanır diye düşünüldüğünde bunların arasında PLC'ler, lambalar, valfler, butonlar, vanalar, motorlar, kontaktörler vb. olacağı görülecektir. Bu yükler bağımsız sigortalara dağıtılmak zorundadır. Kullanılacak sigortalar B veya C karakteristikli sigortalar olacaktır. B veya C tipi sigortaların nominal akımının 6A olduğunu düşünülürse termik manyetik karakteristik olduğu için kısa devre durumunda sigortanın atması için çok uzun süre gereklidir.
TOPBOOST özellikli bir güç kaynağı kullanılması durumunda güç kaynağı ilgili sigortayı kısa devre durumunda 10 katı pik akım darbeleri ile hızlıca attırır. Kısa devre nedeni ile sistemin çökmesi engellenir ve arızanın kaynağı atan sigortadan kolayca bulunur. Bu özellik çok özel bir WAGO teknolojisidir. TOPBOOST akımı 10A'lik bir güç kaynağında 60A (25ms) olur ve bu sigortayı anında attıracaktır. Çıkışta kısa devre koruması zaten bir çok switch mode cihazda vardır ama bu sigorta attırma teknolojisi ile karıştırılmamalıdır. Güç kaynaklarında zaten bu koruma ya ekstra olarak TOPBOOST özelliği ilave edilmiştir. Beşinci önemli konu çalışma sıcaklığıdır. Bir çok uygulamada panolarda sıcaklık çok yüksek derecelerdedir. Bu güç kaynaklarında -25 0C ila +700C çalışma sıcaklık aralığı vardır ki zorlu çalışma şartlarında bile kararlı çalışabilir. Altıncı önemli özellik güvenlik ve koruma sınıfıdır. Bu güç kaynakları Primer Sekonder arası test voltajı 4,2 kVDC gibi yüksek bir test gerilimi ile test edilmiştir. Primer - toprak arası için test voltajı 2,2kVDC olup Sekonder - toprak arası için 0,7kVDC'dir. Yedinci önemli özellik, iyi bir güç kaynağı paralelleme ve seri bağlanabilme özelliğine sahip olması gerekir.
Gücü arttırmak için paralel bağlamak veya voltajı arttırmak için seri bağlamak gerekir. Her güç kaynağı paralel bağlanamaz, birbirlerine akım basarlar ve yakarlar. WAGO güç kaynakları paralel bağlanabilir veya seri olarak ilave yapılabilir. Sekizinci önemli konu, özellikle otomasyon sistemlerinde güç kaynaklarının durum bilgisini kısa devre oldu olmadı, aşırı akım oldu olmadı gibi bilgileri otomasyon sistemlerine haber vermesi gerekir. Bu maksatlı WAGO güç kaynaklarında röle çıkışı mevcut olup direk olarak otomasyon sistemine kuru kontak çıkış verir. Ayrıca RS232 portu seri haberleşme üzerinden bilgilendirme yapabilir. WAGO'nun bunun için çıkardığı ücretsiz yazılımı internet siteminden indirilebilir. Yukarıda bahsedilen önemli özelliklerin yanında
WAGO, Güç kaynağı teknolojisinde çok daha önemli konulara da öncülük yapmıştır. Bunların arasında UPS modülü gelmektedir. UPS modülü özellikle enerjinin kesilmesi durumunda pano içindeki elektronik cihazların kapanmasını engellemek maksatlı kullanılmaktadır. Bir taraftan aküyü şarj eder, diğer taraftan sisteme elektrik gönderir. Akünün durumunu kontrol eder sıcaklık sensöründen aldığı bilgiye göre sağlıklı şarj yapar. Kalan akü süresini gösterir önceden uyarır. Kendisine bağlanan akünün tipini otomatik olarak anlar ve şarj rejimini buna uygun gerçekleştirir. Akünün ortam sıcaklığına bağlı olarak ısı kompanzasyonlu şarj uygulayarak sıcak ortamlarda akünün şişmemesini ve soğuk ortamlarda ise akünün daha rahat ve hızlı şarj olmasını garanti eder.