T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı,T.C. Ticaret Bakanlığı’nın destekleriyle, Elektrik ve Elektronik İhracatçıları Birliği (TET), Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER), Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) ve Mimar ve Mühendisler Grubu’nun (MMG) stratejik partnerliğinde ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde gerçekleşecek olan ICSG İstanbul 2019 (7. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı), 25-26 Nisan 2019 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.
Enerji sektöründeki paydaşların bir arada bulunacağı, 350’ye yakın global firmanın standlı katılım sağlayacağı, Almanya’nın Ülke Partneri olduğu, 7. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’na 50’yi aşkın ülkeden 10 binin üzerinde sektör temsilcisinin, uzman ve akademisyenin katılması bekleniyor.
ICSG İstanbul 2019 Yürütme Kurulu Başkanı ve İstanbul Regülasyon Merkezi Direktörü Prof. Mattihas Finger kongre ve fuarın Türkiye ve bölgedeki akıllı şehirler ve şebekeler konularında sayısız ve ilginç etkinliklere sahne olacağını belirtti. Etkinliğin, hızla değişen teknolojileri, ekonomik fırsatları ve toplumun ihtiyaçlarının göz önünde tutalarak tüm dinamikleri yansıtacağını bildiren Prof. Matthias Finger şu açıklamayı yaptı: “Akıllı şehirler ile ilgili dünyanın birçok yerinde çeşitli fuarlar ve kongreler düzenleniyor. Bu fuarların birçoğu birbirlerinin benzeri niteliğinde. En önemli husus ise, bu tür organizasyonların bir defaya mahsus olması. İşte ICSG İstanbul 2019’un farklılığı burada ortaya çıkıyor. Bu yıl 7. kez organize edilecek olan ICSG İstanbul 2019 sürdürülebilirliği ispat ediyor.”
Prof. Matthias Finger sözlerine, “Çeşitli dijitalleştirme teknoloji uygulamaları söz konusu olduğunda, şehirlerde uygulanan zorlayıcı politikalar sistemin yansıtılmasında zaman kaybına yol açıyor. Kentsel ve ulusal gelişimi sağlamak amacıyla Türkiye Enerji Piyasasının ikinci geçiş dönemi olan Ulusal Enerji ve Madencilik Politikası’nı örnek verebiliriz. Bu politika Türk enerji sektörünün güçlü yanlarını, eksikliklerini, tehditlerini ve fırsatlarını açıkça tanımlıyor” diye devam etti.
HEDEF TEK BİR BÖLGE DEĞİL, GELİŞMEKTE OLAN TÜM ÜLKELER
İstanbul Regülasyon Merkezi’nin odak noktası olan enerji, ulaşım ve iletişim üçlüsünün yerel ve ulusal kalkınma için çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Finger ayrıca “ICSG İstanbul 2019’da, kongre konu başlıklarından birisi olan dijitalleşme alanında altyapılarda verimliliği artırmak için benzersiz fırsatlar sunulacağını bildirdi. Geleneksel altyapı sınırlarının aşılacağı yeni ve farklı hizmetler etkinlikte bir araya getirilecek. Örneğin enerji ve ulaşımı birbirine kombine etmenin ipuçları etkinlik sırasında siz değerli katılımcılarımızla gün yüzüne çıkartılacak. Son olarak ‘Dinamikler’, söz konusu yenilikçi düşünceyi beraberinde getiriyor. Biz sadece tek bir bölge için değil gelişmekte olan tüm ülkeler için fikirlerin ve yeniliklerin fayda sağlar hale getirilmesinde başlangıç noktası olmayı hedefliyoruz” dedi.
Geleceğin akıllı şebekeleri ve şehirlerine yön verecek tüm konuların ele alınacağı, sektör önderlerinin küresel buluşma noktası olan ICSG İstanbul 2019, dünyanın önde gelen isimlerini İstanbul’da bir araya getirerek sektörün geleceğine ışık tutacak.