Diyafram ve denge körüğü ile harici enerjiye ihtiyaç duymadan kendiliğinden çalışan ve hassas basınç kontrolü yapan basınç düşürücü; bir kere ayar yapıldıktan giriş basıncı sonradan değiştirilse de ayarlanan çıkış basıncını sağlar. Kolonsuz tasarıma sahip gövde yapısı; aktüatör, denge kabı veya kontrol hattındaki arızalarda basınç düşürücüyü yerinden sökmeden çok hızlı bir şekilde değişim ve tamir imkanı sunar. Benzer rakip firma ürünlerinde bu tür durumlarda tamir ve bakım işlemleri için hattı kesip vanayı yerinden sökmeniz ve atölyenizde bu işlemleri yapmanız gerekir. Bu ciddi anlamda zaman ve para kaybı demektir.
Ayvaz A.Ş. tarafından sunulan ARI-Predu ürünü standart olarak komple aktüatörlü vana, aktüatör ile denge kabı arası bağlantı için paslanmaz çelik hortum, denge kabı, iğne vana, destek için dirsekli nipelli boru, bağlantı parçaları ve akış kısıtlayıcı içeren bir paket şeklinde sunulmaktadır. Akış kısıtlayıcı, aktüatörün daha hızlı tepki vermesi isteniyorsa kullanılabilir. Eğer ARI-Predu ile uygun bir akışkan ile çalışılıyorsa, nbr diyafram kullanılıyorsa ve akışkan sıcaklığı 100 °C'yi aşmıyorsa denge kabı kullanımına gerek yoktur.
Ne yazık ki Türkiye'de basınç düşümü için tesislerde basınç düşürme istasyonu kurulmamaktadır. Genellikle sadece öncesinde bir globe vana devamında bir pislik tutucu, bir basınç düşürücü ve son olarak bir globe vana montajı ile tesisat sonlandırılmaktadır. Eğer buhar kazanından uzak bir basınç düşürme istasyonuna sahipseniz seperatör eklemenizi tavsiye ederiz. Bu şekilde doymuş buharı yani ıslak olmayan buharı basınç düşürücüye ve buharı tüketecek olan sisteme vermiş olursunuz. Seperatör altındaki buhar kapanı istasyonunda kullanmanız gereken buhar kapanı tipi kesinlikli şamandıralı olmalıdır. Özellikle ARI-Cona-S ve ARI-Cona-SC şamandıralı buhar kapanları; içlerinde pislik tutucu ve çek vana barındırması nedeniyle kapan istasyonunda ek olarak pislik tutucu ve çek vana kullanımına gerek yoktur.
Ürün üzerinde kolonsuz bir tasarım, iğne vana ile avantaj yaratmaktadır. Ayrıca kontrol hattı gövde üzerine delik açılarak doğrudan saplanmıştır. Bu tasarım özellikle buhar için hassas basınç düşümü konusunda sorunları giderir. Basınç düşürücüden sonra kontrol hattı ile denge kabının min. 1mt mesafe uzağa yerleştirilmiş olması gerekir. Bu konum özellikle buharın doymuş buhara dönüştüğü ve laminer akışı yakaladığı ve bunun sonucu olarak doğru basınç ölçümü yapılabilecek noktadır.