Eksiksiz Omron fabrika otomasyonu (FA) cihazları portföyü yeniden tasarlanarak ortak bir tasarım platformunda birleştirildi. 18 farklı ürün kategorisinde 600'ün üzerinde farklı cihaz Omron'un tescilli terminaller için Push-in Plus kablolama teknolojisi ile üretilmiştir. Kablolar tek bir yerde sıkı bir şekilde yerine oturur ve daha az kablo takma kuvveti gerekir. Tek bir hareketle kablolama bir kulaklık takmak kadar kolaydır.
Bir kontrol panosu üretilirken hemen her zaman en fazla zaman alan ve en maliyetli işlem kablolama olur. Modern bir kontrol panosunun içine bakarsanız tüm komponentleri bir arada tutan çok sayıda kontrol kablosu görürsünüz.
Push-in Plus tak ve çıkar kablolama yöntemi ve kolay montaj sayesinde pano montajında %60'a varan zaman tasarrufu elde edilebilir. Montaj klipsleri zorlayıcı çalışma ortamlarında bile son derece dayanıklıdır ve vidasız terminaller güvenilir bağlantı sağlar. Bu özellikler bakım kolaylığı da sunar. Dahası, bu yumuşak kablolama teknolojisi aşırı kullanım sonucu meydana gelen arıza (RSI) riskini de azaltabilir.
Patentli gelişmiş mekanizma tasarımı, yüksek sökme kuvveti sağlarken düşük yerleştirme kuvvetine olanak tanıyan bir yay içerir. Böylece bir panoyu kablolama zahmeti azalır; ferrüller zarar görmeden her bir kablonun tamamen takılması sağlanır; yay yerleştirme ayarının en verimli şekilde yapılması sayesinde terminal zarar görmez. Bu da güvenilir ve sıkı bir bağlantı sağlarken bakım veya pano geliştirme sırasında kolay çıkarma imkanı tanır.
Yay bağlantısı yüksek sıcaklıklardan etkilenmez veya uzun süreli kullanım sonucunda gevşemez. Hızlandırılmış kullanım ömrü testi ile ürün performansı dört yıllık çalışma koşulları altında test edilir. Bu testlerde kablonun çekme dayanımının IEC standart değerinin beş katı olduğu tespit edilmiştir.
• Kablo çekme dayanımı, 200 kez kablo takma ve çıkarma işleminden sonra değişmemiştir.
• Push-in Plus terminaller, hem sevkiyat hem de çalışma sırasında titreşime dayanır.
• G/Ç terminal konumlarının değiştirilmiş olması yukarıdan (kontrolör) aşağıya (terminal bloğu) sinyal çıkışı kablolamasının kolayca yapılmasını sağlar.
• Terminal kablosu girişinin ön tarafta yer alması kolay kablolamayı destekler.
• Push-in Plus terminaller, geleneksel vidalı terminallere göre kablolama zahmetini yaklaşık %60 oranında azaltır.
• Ferrülsüz örgülü kabloları monte ederken bile her iki el kullanılabilir. Özel yapısı sayesinde tornavida terminalde takılı kalır ve elleriniz çalışmak için serbest olur.
Omron'un eksiksiz yeni pano içi kompakt serisinin aşağıdaki örneklerinin tümünde Push-in Plus terminaller kullanılır:
Anahtarlamalı güç kaynakları
S8VK-S anahtarlamalı güç kaynaklarının küresel olarak geçerli ve dünyanın en küçük güç kaynağı serisi olduğu düşünülmektedir. Bu ürün önceki Omron ürünlerine göre %36 daha az hacmiyle kompakt bir gövdeye sahiptir. Kapladığı alanı azaltmak ve dolayısıyla kontrol panolarının küçültülmesine yardımcı olmak için yakın temas halinde yan yana monte edilebilir. Ayrıca çok sayıda sertifika ve standartı karşılar ve daha yüksek ortam koşullarına dayanım ve -40 - 70°C arasındaki geniş çalışma sıcaklığı ile çok çeşitli ortamlarda kararlı bir çalışma sağlanır.
Güç monitörleri
KM-N2 güç monitörü serisi, pano içi kurulum için gerekli tüm güç izleme fonksiyonlarını sunar. Genel amaçlı akım trafolarının kullanılması, monitörün çok çeşitli üretim tesislerinde kullanılabilmesini sağlar. Seri içerisinde tek fazlı ve üç fazlı, 4 kablolu güç monitörleri bulunur ve tüm dünyadaki şebekeler ile uyumludur. Ayrıca tek bir ünitede dört adete kadar devrenin ölçümleri yapılabilir. Bu güç monitörü aynı zamanda hassas ölçüm (IEC sınıfı 0.5S), yanlış kablolama tespiti ve büyük, kolay okunan, beyaz LCD karakterler sunar.
Zaman Röleleri
H3DT ince zaman rölesi serisi, kontrol panolarının içine monte edilmek üzere tasarlanmıştır. Kontrol panolarının küçültülmesine yardımcı olan 17.5 mm genişliğinde ince ve iki röle çıkışına sahip bir gövdeye sahiptir. H3DT'nin güç tüketimi, önceki Omron zaman rölelerine göre %60'a kadar daha düşüktür ve tüm kontrol panolarının DC besleme yükünü azaltır. Beklenen kullanım ömrü, önceki modellerin üç katından fazladır.
Ölçüm ve izleme röleleri
K8DT'nin endüstrinin transistör çıkışlarına sahip ilk ölçüm ve izleme rölesi serisi olduğu düşünülmektedir. Seri içerisinde akım izleme röleleri, gerilim izleme röleleri, faz sırası (ters yönde çalışmayı önlemek için), faz kaybı röleleri, sıcaklık izleme röleleri ve iletken seviye kontrolörleri ( elektrotlu röleler) dahil dokuz model bulunur. Bu cihazlar motorun korunması, ısıtıcılardaki aşırı sıcaklık artışlarının önlenmesi veya su seviye kontrolü için idealdir. Röle çıkışlı modellerin yanında yeni çıkan transistör çıkışlı modeller, doğrudan bilgisayara veya PLC'ye bağlandıklarında daha fazla güvenilirlik sunar.